Vorige

Indelingsbeleid Jongste Jeugd volgend seizoen

28-3

Indelingsbeleid Commissie Jongste Jeugd (Benjamins, F, E6 en E8-tallen)

 

Huidige Benjamins

De huidige benjamingroep bestaat uit drie leeftijdscategorieën:

1.     De jongste benjamins (geboren na 30-09-2005). Zij blijven (sept. 2012 – juni 2013) nog bij de zaterdagochtendgroep en leren op spelenderwijze met stick en bal om te gaan.

2.     De F6-benjamins (geboren na 30-09-2004 en voor 01-10-2005). Zij gaan vanaf september 2012 3-tal competitie spelen en worden ingedeeld in een F-team.

3.     De F7-benjamins (geboren na 30-09-2003 en voor 01-10-2004). Zij gaan vanaf september 2012 6-tal competitie spelen en worden ingedeeld in een E6-tal team.

Bij het samenstellen van de teams wordt er gedurende de maanden april, mei en juni, globaal naar de vaardigheden gekeken. Dit houdt in dat er een grove indeling  plaatsvindt. Afhankelijk van de hoeveelheid kinderen in deze categorie, proberen wij binnen DHV teams te creëren waarbij gelijkwaardigheid en spelplezier altijd voorop staat en waarbij kinderen elkaar in positieve zin stimuleren.

 

Algemeen

Voor alle Jongste Jeugd-teamspelers is er rond de herfst en tijdens de winterstop een TIPS lijst ingevuld en wordt er in april weer een TIPS lijst ingevuld. Voor de teams die in een andere samenstelling gaan spelen (bijv. van F naar E6-Tal, E6- naar 8-tal of van 8-tal naar 11-tal) wordt de indeling voor een belangrijk deel op deze TIPS lijst gebaseerd.

Wat is een TIPS lijst?

Aan de coaches en trainers wordt gevraagd om ieder voor zich, van ieder kind aan te geven hoe het kind in vergelijking met zijn teamgenoten scoort op de items; Techniek,Inzicht, Persoonlijkheid en Snelheid. Bij persoonlijkheid moet men denken aan uitstraling, sportiviteit, wil om te winnen, concentratie, leren, sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen.

Aan al deze items wordt vervolgens een waardering geven in de vorm van zeer goed t/m zwak. Op basis van deze informatie wordt er een eerste indeling gemaakt. Het streven is kinderen zoveel mogelijk bij gelijk spelende kinderen in te delen. Deze indeling wordt waar nodig nog met de coaches en de trainers besproken, daarnaast zijn er zo genaamde selectietrainingen in de week van 2 t/m 5 april 2012 en van 23 t/m 27 april, eventueel wordt er nog naar trainingen en/of wedstrijden gekeken voor aanvullende informatie.

Voor alle teams kan de teamsamenstelling wijzigen. Verwachting is dat de voorlopige indeling medio juni bekend is.

 

Huidige F spelers

Alle huidige spelers in de F-leeftijd (teams: MF7, ME7 t/m ME12, JE6 en JE7) gaan het volgende seizoen E6-tal spelen. De klasse indeling wordt op een passend niveau ingedeeld op basis van de ervaringen van het afgelopen seizoen. Ook voor deze teams zijn TIPS lijsten ingevuld (zie onder algemeen). Op basis van deze informatie en door de instroom van nieuwe kinderen kunnen er, in overleg met de Hoofdtrainercommissie, indelingsverschuivingen plaatsvinden. De klasse indeling of aantallen indeling, kunnen eveneens worden aangepast. Spelers uit deze leeftijdscategorie worden voor hun eerste selectietraining verwacht op woensdag 4 april van 14.45 – 15.45 uur.

 

Huidige E6-tal spelers

Voor alle huidige spelers in de E6-leeftijd (M8E6, ME2 t/m ME6, J8E3, JE2 t/m JE5) wordt er een TIPS lijst ingevuld. Naast de tipslijsten heeft de coördinator van de lijn en een hoofdtrainer het hele seizoen en vaak ook nog het seizoen daarvoor de ontwikkeling van de kinderen in de gehele lijn gevolgd. Op basis van de  combinatie van de informatie van de trainers/stiplijsten/observatie van de coördinator en de informatie van de Hoofdtrainer wordt er een indeling gemaakt (zie voor meer informatie onder het kopje Algemeen).

 

Daarnaast is er voor deze leeftijdscategorie een eerste aanvullende selectietraining op woensdag 4 april van 16.00 – 17.00 uur.

 

 Indien noodzakelijk kan de Hoofdtrainerscommissie in overleg met de coördinator van de lijn ook nog aanvullende onderlinge wedstrijden inplannen.

 

Huidige 8-tal spelers

Voor alle huidige E8-tal spelers (M8E1 t/m M8E5, J8E1 en J8E2) die volgend jaar naar de D gaan, geldt het selectiebeleid van de Jeugd TC. Dit beleid staat (tzt) vermeld op de DHV site.

Voor deze leeftijdscategorie wordt een eerste selectietraining gehouden op dinsdag 3 april van 16.15 – 17.30 uur.

 
28-3-2012