Vorige

Succesvolle coachavond mini-teams

7-4
De Coachavond op 6 april voor de mini-teams was een groot succes. Er waren vanaf 19.30 uur 28 coaches, de 3 en 6-tallen teampjes waren zeer goed vertegenwoordigd en er waren ook coaches van de 8-tallen.
Op het gebied van taktiek heeft Toine eerst 3 kwartier uitgelegd wat er mogelijk is en coaches konden vragen stellen. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Vervolgens zijn we het veld op gegaan om de coaches zelf de basisprincipes van het hockeyen te laten voelen. Er waren coaches bij die nog nooit een stik vast gehouden hadden en vlak voor de 'veldoefening' nog even vroegen hoe ze de stick vast moesten houden.
Er werd eerst 1 ten 1 geoefend. vervolgens het spelen in een driehoek zonder lummel en met lummel. Daarna werden er een echte 3 tegen 3 wedstrijdjes volgens f-jes principe, met aan elke kant 2 doeltjes, gespeeld. Dat was al voor veel coaches moeilijk omdat daarbij op twee doeltjes gescoord kon worden. Het breed houden van het veld., de diepte zien en het principe van het driehoekje zorgde al voor de nodige hilariteit. Daarna was het 21 uur en Toine wilde met z'n allen aan de borrel, maar..... dat ging mooi niet door. De coaches, hadden kunnen proeven van het spelletje en wilden heel graag nog meer westrijdjes spelen. Gezien het aantal coaches werd er op een half veld 8 tegen 8 gespeeld en werden van te voren de posities aangewezen. Er werd zeer fanatiek gespeeld en menig zweetdruppeltje lag op de mat. Prachtig om te zien hoe coaches met hockeykennis en -ervaring, speelden met coaches die voor het eerst een stick vasthielden.
Posities werden, redelijk gehouden al vergiste een enkeling zich toch ook wel. Ook werd de breedte van het veld goed benut, maar ja het ging hier dan ook niet om kinderen van ca.9 jaar.
Na het spel gaven coaches toe dat het spelletje toch niet zo eenvoudig was en veel vroeg van de mensen zonder bal.... waarschijnlijk zullen er een aantal zijn die zich wel verder willen verdiepen in het spelletje en de trimhockeyers eens zullen polsen.
 
Al met al dus zeer actief, succesvol en leerzaam. Pas om 22.00 uur gingen de eersten, na een drankje aan de bar gedronken te hebben, naar huis.
 
7-4-2009

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?