Vorige

Update Coronavirus

5-3 Nieuws

In verband met het coronavirus heeft ook de KNHB enkele vragen ontvangen over het al dan niet doorgaan van hockeywedstrijden. Op dit moment is er echter geen reden om maatregelen te treffen of wedstrijden/evenementen af te gelasten, stelt de hockeybond in een verklaring. DHV volgt daarin de richtlijnen van de knhb.

Aanvullend advies KNHB

Als aanvulling op het advies van het RIVM over de basishygiëne adviseert de KNHB bij de wedstrijden de komende periode de handshake met medespelers, tegenstanders en scheidsrechters te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handshake te gebruiken.

  • Ontvang je clubgenoten, tegenstanders en de scheidsrechters nog net zo hartelijk maar zonder handshake.

  • Wens de tegenstander succes door middel van bijvoorbeeld een yell.

  • Bedank de scheidsrechter na afloop mondeling zonder handshake.

Zoals de KNHB altijd adviseert, blijft het belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. En zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt. Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

De KNHB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF. De bond raadt hockeyers en hockeyfans wel aan extra te letten op de basishygiëne en verwijst naar het advies van het RIVM:

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.

Het zijn:

  • Was je handen regelmatig

  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog

  • Gebruik papieren zakdoekjes


 

 
5-3-2020