Vorige

MA1 Landelijk!

5-10
DEVENTER MEISJES A1 KWALIFICEREN ZICH VOOR DE LANDELIJKE COMPETITIE!
Eind augustus, 10 dagen voor aanvang van de competitie kreeg het begeleidingsteam van MA1 een onheilspellend bericht: 1 meisje trok zich terug en 4 meisjes schoven door naar Dames 1. Tja.. want: clubbelang gaat voor teambelang. Ok, leuk voor die 4 meiden en ook voor Dames 1 maar minder leuk voor MA1. Het begeleidingteam bestaand uit de coaches Ed van Orden en Ellen Zoomers en Teammanager Pieter van Keulen stond voor een bijna ommogelijke taak om de doelstelling 'Landelijk halen' nog te 
realiseren. De topklasse leek nog het hoogst haalbare doel...........
    
Op zaterdag 4 oktober was de teneur heel anders: Het  was erop of onder. Althans dat waren de woorden van Coach Ed van Orden voor aanvang van de wedstrijd. En zo was het ook.  In een regelrechte thriller tegen 'aartsvijand' Zwolle MA1 wisten onze meisjes te zegevieren! Het was Zwolle of Deventer dat zich nog kon plaatsen voor de landelijke competitie. De Deventer meisjes werden gesteund door een grote schare thuispubliek en ook Zwolle had zich vergezeld van de nodige supporters. Meteen al in de vierde minuut namen de Deventer meisjes een 1-0 voorsprong, een stand die tot ver in de tweede helft op het scorebord bleef staan. Zwolle voerde de druk echter op en in de 55 ste minuut bezweek de Deventer defensie: 1-1. Aangezien Deventer genoeg had aan een gelijk spel was er in feite toen nog niets aan de hand maar Zwolle kreeg meer vat op het spel en wist 8 minuten voor het einde een 2-1 voorsprong te nemen. De Deventer droom leek in lucht op te gaan.... De nieuwe krachten die het Deventer team echter tevoorschijn toverde waren verbluffend! Er vond een ware belegering plaats van het circelgebied van Zwolle en de Deventer meiden - fel aangemoedigd door de Deventer aanhang- vochten als leeuwinnen voor hun laatste kansen. Die belegering resulteerde 5 minuten voor tijd uiteindelijk in de verdiende gelijkmaker: 2-2. Zwolle leek murw. In de allerlaatste minuut wist Deventer alsnog de volledige winst naar zich toe te trekken dankzij een prachtige rush, gevolgd door doelpunt van de Deventer uitblinker Kay-Leigh Alferink. Het herfstdoel werd dus toch gehaald. MA1 heeft zich geplaatst bij de 'elite' van 12 beste teams die mogen meedoen aan de landelijke competitie. Deventer mag daar best trots op zijn! 

Wel zal het nu zaak worden om de 'personele problemen' van MA1 structureel op te lossen want met een vaste selectie van 12 speelsters de landelijke competitie ingaan is toch echt te weinig! Dat besef lijkt inmiddels bij iedereen aanwezig!
Het succesteam dat van Zwolle won bestond uit de volgende speelsters: Fabienne Bosma (1), Josephine Franken (2), Hester Bolkestein (3), Kirsty Schuil (4), Isabelle van Hout (5), Kete Klaver (6), Marije v.d. Heijden (7), Sanne van Aken (8), Marjolein Vermeij (9), Eva Steenman (10), Anne v.d. Leun (11), Marie Plaat (12), Kay-Leigh Alferink (13), Margot van Keulen (14).  

 
5-10-2008

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?