Vorige

JTC nieuws: verschuivingen bij de meisjes

3-11

Vlak voor de start van het seizoen werd de JTC (jeugd technische commissie) geconfronteerd met de overstap van vier MA1-speelsters naar Dames 1. Richard en Angela van Hout, de coördinatoren voor Meisjes A-lijn, hebben alles op alles gezet om voor de eerste wedstrijd de indeling van de A-teams aan te passen. Voor MA1 lukte dit maar ten dele, het team beschikte over 12 speelsters, wat te weinig is voor de toplijn. Dames 1 vulde de tekorten aan met invalsters.

In de herfst-stop deden zich de volgende nieuwe feiten voor:

- MA1 plaatste zich voor de landelijke competitie (waar we super trots op zijn!) en had nog steeds te weinig speelsters

- de invalsters uit Dames 1 gaven aan het spelen op zaterdag voor MA1, op zondag voor Dames 1 én hun eindexamen niet meer te kunnen combineren, waarvoor wij alle begrip hebben.

 

Alle mogelijke oplossingen om MA1 aan te vullen zijn de revue gepasseerd, vele gesprekken hebben plaats gevonden met coaches, trainers en speelsters. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in verschuivingen in een aantal B-teams en in MC1. Voor de speelsters die naar hogere teams zijn gegaan betekende dit een uitdaging, maar ook spijt omdat het voelde als het eigen team in de steek laten. Bij de achterblijvende teamgenoten overheerste het gevoel van teleurstelling.

 

Als JTC willen wij het volgende benadrukken: voor de JTC was deze situatie uitermate lastig, geen enkele oplossing zou ‘pijnloos’ zijn.

Na een zeer frustrerend verlies bij MA1 eind augustus, heeft MB1 nu een zwaar verlies geleden en hebben ook andere B-teams en MC1 hun sterkste speelsters af moeten staan. Dat ouders en speelsters teleurgesteld zijn begrijpen wij heel goed.

We hebben echter gemeend dat in deze situatie het algemeen belang van de club boven het individueel belang gaat.
Tevens hebben we geprobeerd het probleem zoveel mogelijk in overleg met de direct betrokkenen op te lossen.
Ten slotte wensen wij iedereen ondanks alle onrust een leuk en succesvol hockeyseizoen.

 

JTC

 

 
3-11-2008