Vorige

Cursus begeleider jongste jeugd

28-2 Nieuws

Volgend seizoen zal ieder F-teampje, voor de spelbegeleiding van de thuiswedstrijden, een beroep moeten kunnen doen op de inzet van de ouders. Het is dus zeer belangrijk dat ouders van de huidige benjamins nu reeds de cursus spelbegeleiding samen met de andere ouders volgen, zodat iedereen binnen het nieuw te vormen F-teampje voor het seizoen 2011-2012 als spelbegeleider ingezet kan worden en ook eens heerlijk ontspannen naar zijn eigen kind kan kijken, terwijl één van de andere ouders op het veld staat.

Uw zoon of dochter speelt al weer een tijdje bij de benjamins. Wij hopen dat hij/zij met heel veel plezier iedere zaterdag mee doet en dat ook u inmiddels uw weg binnen de club kunt vinden. DHV is een gezellige club en vindt het belangrijk dat ouders en hun zoon of dochter de tijd dat zij op de club aanwezig zijn plezierig door kunnen brengen met oog voor de hockeysportiviteit. Wij kunnen ons echter voorstellen dat u samen met uw kind nog meer plezier wilt beleven aan het hockeyspelletje. 

Als uw kind op 30 september 2011 7 jaar is, gaat uw kind in het seizoen 2011-2012, 3-tal hockey spelen in competitieverband. In de afgelopen jaren hebben onze jeugdleden deze wedstrijdjes ‘gefloten’. Vanuit de KNHB en DHV is steeds meer de nadruk komen te liggen op het begeleiden van de 3-tal teampjes in plaats van het ‘scheidsrechteren’ van zo’n wedstrijdje. Met al hun goede bedoelingen zijn onze jeugdleden daar echter, vanwege hun jeugdigheid, niet toe in staat. DHV vindt het noodzakelijk dat deze partijtjes door volwassenen worden geleid. In het afgelopen jaar hebben we ervaring opgedaan met de inzet van de ouders van de kinderen die speelden in een F-jes team. Dat is tot op heden zeer positief verlopen.

Om dit verder voort te zetten (ouders inzetten voor de spelbegeleiding) nodigen wij u uit om deel te nemen aan 2 bijeenkomsten van 1 uur waarin wij u de geheimen van het hockeyspelletje uitleggen. Na deze bijeenkomsten bent u in staat uw kind en zijn of haar speelkameraadjes beter te begeleiden en meer uitleg te geven over het hockeyspelletje. Wij hebben het zo gepland dat u uw informatie kunt ontvangen op het tijdstip waarop uw kind lekker bij de benjamins wordt bezig gehouden. Dus op zaterdagochtend van 08.45 – 09.45 uur en het kopje thee of koffie dat u gewend was te kopen, krijgt u dan op onze rekening. De bijeenkomst heeft overigens ook een officiële naam en wordt door de KNHB Begeleider Jongste Jeugd genoemd. 
De cursus is door de KNHB gemaakt, speciaal voor ouders die nog weinig of niks van hockey weten, maar is zeker ook bedoeld voor ouders die zelf al ervaring hebben met hockey, maar niet weten wat er van hun zoon of dochter wordt verwacht op het moment dat zij 3-tal hockey gaan spelen. U zult het zeker interessant, leuk en leerzaam vinden, bovendien is het een goede voorbereiding op het 3-talhockey van uw kind. 

 

Wij hebben een drie-tal cursussen gepland:

Cursus 1: 5 en 12 maart wordt gegeven door Rutger-Jan Loenen

Cursus 2: 19 en 26 maart wordt gegeven door Eveline Kuelemans

Cursus 3: 2 en 9 april wordt gegeven door Rutger-Jan Loenen

De cursus wordt gegeven van 08.45 – 09.45 uur.  Kunt u niet op de datum waarop u bent uitgenodigd dan verzoeken wij u een mailtje te sturen naar  [email protected] en daarbij aan te geven op welke datum u wel kunt. Wij zullen dan proberen u voor een andere cursus te plannen.

Als laatste nog de volgende opmerking: als u denkt dat deze cursus voor u niks nieuws brengt, stuur dan een mailtje aan  [email protected] waarin u aangeeft waarom u denkt dat deze cursus voor u geen toegevoegde waarde heeft.

Met vriendelijke groeten, 
DHV Commissie Jongste Jeugd

 
28-2-2011