Speler aan zet!
20-5-2009  | 
Wij vroegen Tess Bijlsma (12 jaar) verslag te doen van een jaar in de Oost selectie. 
Hoi, ik ben Tess Bijlsma, ik zit in meisjes D1. Ik speel bijna altijd mid-mid . We staan 2e in de Topklasse en Jan en Kees zijn onze coaches. Ik heb elke dinsdag en donderdag anderhalf uur training van Ed

Daarnaast zit ik ook in Meisjes C Oost–Nederland. Ik zit daar nu 2 jaar in. De groep bestaat uit ongeveer 24 meiden. Omdat de groep zo groot is, worden er 2 teams gemaakt (team 1 en team 2.)

Elke maandag trainen we ongeveer 2 uur. Vorig jaar in Zutphen en dit jaar in Ede.

Met de training zijn we vooral bezig met onze techniek, omdat iedereen met zijn   team een andere tactiek speelt.

We beginnen de training met een goede warming up. Daarna slaan we in tweetallen over. De groep wordt daarna in tweeën gedeeld en doen we 4 oefeningen van dik een kwartier. Daarna spelen we een wedstrijd. Als we helemaal klaar zijn gaan we met z’n allen douchen. Daarna eten we soep met een broodje of iets anders.   Het is vaak pas rond half elf voordat ik in bed lig. De volgende ochtend is het best moeilijk om uit bed te komen! Ach, je moet er wel iets voor over hebben.      

We gaan ook één keer in het jaar op Paas–stage. Ik ben 2 keer naar Duitsland geweest naar het Warßteiner stadion in Mönchengladbach. (zie foto’s) We hockeyen dan op het waterveld in het stadion of op het waterveld ernaast. Naast het hockeyen doen we ook leuke activiteiten om de groep hechter te maken.

Als afsluiting hebben we een D.O.D (Districts Ontmoetings Dagen) in Rotterdam. We spelen dan tegen de andere districten. In Oost B is dat een echte competitie bij ons is dat nog niet zo.

Ook dit jaar doe ik mee met de selectietraining voor meisjes Oost C. Ik hoop dat ik weer geselecteerd word. Het is gewoon een super leuke en coole ervaring om in Oost te zitten. Ik heb er heel veel geleerd en ik heb leuke meisjes leren kennen van andere clubs. Het afgelopen jaar vond ik het ook leuk, dat Rikke en Donna van onze club in Oost zaten!

terug naar vorige scherm
Handige schema's
Acties


Jaarplanning
Digitaal wedstrijdformulier

iOS app Android app

Vandaag jarig
Daria Andresoiu
Heleen Hattink
Roelie Koopmans
Nienke Langenkamp
Bart Langeveld
Pieter Nijsten
Clare Thelosen
Peter van Woerden
Laatste verslagen
19 nov - Veterinnen A vervolg