Vorige

Groots talent bij DHV!

2-5 Nieuws Hij is geboren op 16 maart 2008. Werd lid bij DHV 5 jaar (minus 2 dagen) later op 14 maart 2013... Kortom hij is al 10 jaar lid. De wiskundigen hebben dan al berekend dat deze meneer 15 jaar is. Hij speelt in team JO16-1, heeft een flinke bos donker haar en het hart op de goede plek... we hebben het over.... Jasper Tieleman!!!!

Jasper was in het paasweek in Frankrijk... vanwege een bijzondere reden. Daar willen we natuurlijk meer van weten en daarom hebben we Jasper een paar vragen gesteld.

Waar was jij in het Paasweekend?
In het paasweekend ben ik naar Wattignies geweest, dat ligt dicht bij Lille. We zijn er met de bus heen gereden en zijn daarna aangekomen op het sportcomplex Crepes Wattignies. We hebben daar overnacht en wedstrijden gespeeld.

Wat deed je daar?
We kregen elke dag een progamma, dit was vanaf 7.30 tot 21.30 uur, hierin stond wie, wat en wanneer we dingen zouden doen. Op zaterdag heb ik 2 wedstrijden gespeeld en op maandag 1. Beide heb ik op rechtsachter gespeeld, ik heb veel minuten gemaakt waar ik erg blij mee ben en het lukte me goed om mee te komen op niveau. Na een wedstrijd hadden we meestal tijd om te douchen en daarna teminste 1 uur rust. Daarna hadden we of nog een wedstrijd of gingen we lunchen/avondeten. Om 21.30 moesten we naar onze kamers om genoeg rust te nemen voor de volgende dag.

Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
Ik ben in de J014-1 aangemeld bij het district noord door mijn toemalige coach. Dit was met een aantal mensen uit mijn team. Daarna ben ik met een paar jongens uit mijn huidige team doorgestroomd naar Steunpunt Noord-Oost. Bij het progamma van Noord-Oost waren er wedstrijden tegen andere steunpunten en OOD’s (Opleidingontmoetingsdag). Bij een OOD speel je op een dag meerdere wedstrijden tegen verschillende steunpunten. Bij veel van deze wedstijden stonden de Coaches van Nederland onder 15 om te kijken wie er mogelijk in het nationale team mocht spelen. Eind november 2022 is er een selectie gemaakt voor Nederland onder 15 waar ik deel van uit maakte! Het was super leuk toen ik het hoorde en ik haal er veel plezier uit!

Train je extra veel?
Ik train elke maandag mee met het nationale team onder 15, dat is op Kampong (Utrecht). In mijn vrije tijd train ik niet extra, ik vind het wel heel leuk om met vrienden te gaan hockeyen op de club en dat doe ik meestal in vakanties als ik geen hockey heb.

Wil je hier verder in?
Het lijkt me super gaaf om door te gaan in het nationale hockey! Maar ik ben nu al super dankbaar voor wat ik gehaald en meegemaakt heb.


Wij zijn als DHV natuurlijk supertrots dat Jasper al zover gekomen is.  
2-5-2023