Vorige

Teamindelingen junioren 2024-2025

16-6 Nieuws

Ieder jaar is dit voor velen weer een spannende tijd, de indeling van de junioren hockeyteams. En eindelijk is het zover, de teams zijn bekend. Voor velen is dit een prettige mededeling, voor anderen een teleurstellende, maar dit hoort nu eenmaal bij selecteren en indelen. U kunt de teams vinden achter de inlog: clubs documenten-teams seizoen 2024-2025.

Ook dit jaar is ervoor gekozen om geen selectietrainingen en/of indelingstrainingen te houden, maar de uitgebreide input van trainers en coaches te gebruiken voor de selectie. Al deze info is door de selectiecommissie gewikt en gewogen met de huidige teams tot gevolg. We zijn hier zeker niet over één nacht ijs gegaan en hebben de teams afgestemd met de huidige en (zover al bekend) nieuwe coaches voor het nieuwe seizoen. We zijn van mening dat dit proces heeft geleid tot goed gebalanceerde teams.

Bij het indelen van de breedteteams zijn de lijncoördinatoren zoveel mogelijk uitgegaan van de vriendjes- en vriendinnetjes- voorkeuren. Het lukt niet om alle voorkeuren toe te passen, maar ook hier denken wij dat er leuke teams zijn samengesteld.

Als prestatieteams zijn komend seizoen MO18-1, MO16-1 en -2, MO14-1 en -2, JO18-1, JO16-1 en JO14-1 aangemerkt. De overige teams zijn breedteteams.

De indeling van MO18 en JO18 is een voorlopige indeling. Er kunnen nog verschuivingen zijn op basis van selectie voor de zomervakantie.

Komend seizoen starten we met DHV met het spelen met negentallen in de O12 jeugd. Daarover lees je hier meer.


Hoe communiceren we met elkaar?

D is het Doordacht?

E is het Eerlijk?

N is het Nodig?

K zeg ik het Kalm?

N is het Nuttig

A is het Aardig?

In het indelingsproces kunnen spelers en ouders teleurgesteld worden. We staan altijd open om een reactie te geven op vragen die er zijn. We moeten helaas steeds vaker constateren dat sommige reacties onredelijk of zelfs onbehoorlijk zijn. Bedenk dat achter elk commissielid een mens schuilt, een hardwerkende vrijwilliger met een hart voor DHV. Er is met zorg, aandacht en de beste intenties gewerkt aan de teamindelingen. We doen dan ook een oproep aan alle betrokkenen om terug te gaan naar de menselijke maat.

Wist U dat:

 

  • Het proces van indelingen al in september begint? In een vroeg stadium halen we informatie op per speler en volgen de ontwikkeling op het veld en in de zaal.
  • Coaches en trainers gedurende het seizoen de spelers beoordelen?
  • We bij spelers naast techniek, ook inzicht, snelheid en persoonlijkheid beoordelen?

 

We wensen iedereen veel hockeyplezier in het komende seizoen. Mocht je niet zijn geselecteerd voor het team wat je had gehoopt ga dan niet bij de pakken neerzitten maar vraag waar je je het komende seizoen kunt verbeteren! Bij vragen kun je altijd contact opnemen met de JTC ([email protected]) voor de breedteteams, en met de selectiecommissie voor de prestatieteams ([email protected]) of je trainer/coach van afgelopen seizoen.


Bij het formeren van nieuwe (selectie-)teams hoort ook het benoemen van nieuwe trainer/coaches voor de teams. Voor een aantal prestatieteams hebben we inmiddels trainer/coaches kunnen benoemen, maar er zijn ook nog de nodige vacatures.

Daarom vragen wij aan iedereen die gek is op hockey, het leuk vindt om met kinderen te werken en enige hockeyervaring heeft om onze technisch directeur voor de prestatieteams ([email protected]) en de lijncoördinator voor de breedteteams te benaderen om te onderzoeken of dit een taak is die bij je past. Echt heel leuk om te doen!!

 
16-6-2024